انیمیشن برای مبتدی ها: متحرک سازی شکل با وزن های مختلف
انیمیشن برای مبتدی ها: متحرک سازی شکل با وزن های مختلف
توی این آموزش، نحوه متحرک سازی شکل با وزن های مختلف رو با هم می بینیم. شکل های مختلف، با سرعت های مختلفی به زمین میفتن که این بستگی به سنگینی اون ها داره. بنابراین متحرک سازی سه شکل با وزن های مختلف رو بررسی می کنیم.
با ” انیمیشن برای مبتدی ها: متحرک سازی شکل با وزن های مختلف ” با ما همراه باشید…
- سطح سختی: مبتدی
- مدت آموزش: 40 تا 50 دقیقه
امتحان کنین!
اول از همه با اجسام واقعی شروع می کنیم. یک سنگ، یک پر و یک مداد بردارین. احتمالا پیدا کردن مداد از همه راحت تر هست. برید داخل حیاط. جایی که زیر پاتون اون قدر خالی باشه که بتونین افتادن اشیا رو مشاهده کنین. اشیا رو بندازین جلوی پایین. مواظب باشین سنگ روی پاتون نیفته.
گام اول
پر رو بندازین.
گام دوم
مداد رو بندازین.
گام سوم
سنگ رو بندازین.
گام چهارم
طرز افتادن هر کدوم رو یادداشت کنین.
موقعی که من این کار رو انجام می دادم، متوجه شدم که مدت زمان بیشتری طول می کشه تا پر به زمین بیفته. این زمان نسبت به مداد و سنگ طولانی تر بود. پر، مستقیم روی زمین نیفتاد بلکه روی هوا پیچ و تاب می خورد و در نهایت خیلی آروم روی زمین نشست.
مداد مستقیم به زمین اومد اما نسبت به پر، پیچ و تاپ کمتری خورد. از اونجایی که مداد شکننده ست، شکل اون موقع پیچ و تاب خوردن تغییری نمی کنه. سرعت برخورد سنگ با زمین خیلی زیاد بود و به صورت مستقیم روی زمین افتاد. یک کم وقت میزاریم و تمام این چیزها رو روی یک کاغذ رسم می کنیم.
متحرک سازی اشیا
گام اول
بریم سراغ متحرک سازی پر.
اول از همه، کف زمین رو به صورت یک خط صاف رسم می کنیم. طوری که حدود یک اینچ یا کمتر از پایین صفحه فاصله داشته باشه. تمام اشیا در نهایت روی همین خط قرار می گیرن.
گام دوم
متحرک سازی پر رو شروع می کنیم. توی این آموزش، به جای اینکه وضعیت های اول و دوم رو رسم کنیم و بعد به رسم وضعیت های میانی بپردازیم، این کار رو مستقیما انجام میدیم. این طوری موثرتر هست. چون همین طور که پیش میریم، حرکت یک شی رو متحرک می کنیم.
انیمیشن سنتی، معمولا 24 فریم بر ثانیه ست. من معمولا 12 تا تصویر برای هر ثانیه می کشم و بعد هم هر وضعیت رو دوبل می کنم. به این نوع انیمیشن، 2’s گفته میشه. هر قدر افتادن شی به زمین بیشتری طول بشکه، فریم های بیشتری رو باید ترسیم کنیم و فریم ها باید به هم نزدیک تر باشن. اما زمانی که شی خیلی سریع به زمین میفته، به فریم های کمتری نیاز داریم و این فریم ها می تونین با فاصله با هم قرار بگیرن.
اول از همه، شکلی رو که نشون دهنده پر هست، رسم می کنیم. نیازی نیست خیلی به جزئیات دقت کنیم. بعدا جزئیات بیشتری رو بهش اضافه می کنیم. فعلا بیاین از انیمیشن لذت ببریم.
یادتون باشه که مسیر افتادن پر در اثر برخورد هوا تغییر می کنه که این روی افتادن پر روی زمین تاثیر میگذاره. از اونجایی که پر آرام تر از شیئی مثل توپ به زمین میاد، چیزایی که می کشیم باید به همدیگه نزدیک باشن و تعداد ترسیم ها هم باید زیادتر باشه.
همون طور که می دونین، پر به آرامی به زمین میاد و قبل از زمین خوردن، به اطراف حرکت می کنه. Stroke خاکستری روشنی که در بالای صفحه قرار داره، نشون دهنده فریم اول و Stroke خاکستری تیره جایی هست که در حال حاضر قرار داریم. می بینین چقدر به هم نزدیک هستن؟ از اونجایی که پر به آرامی به زمین میاد، چیزایی که رسم کردیم توی بعضی جاها با هم همپوشی دارن. ادامه بدین. به نظر عالی میاد.
اگه بخواین می تونین کاری که تا اینجا انجام دادین رو چک کنین. عالی شده.
سرعت افتادن پر توی همه مسیرها یکی نیست. هر جایی که این عمل سرعت می گیره، شکل های بیشتری رو رسم می کنیم. این طوری به نظر میاد که پر با سرعت بیشتری به زمین میاد و بیشتر تحت تاثیر تغییر هوا قرار می گیره. هوا، ارگانیک هست و چیزهای مختلفی مثل باز و بسته شدن در، راه رفتن یک آدم، باد یا هر چیز دیگه ای می تونه توی اون تغییراتی رو به وجود بیاره.
عالیه. به نظر عالی میاد. اما هنوز هم به یک چیز نیاز داره.
گام سوم
بیاین یک مقدار نشست به پر اضافه کنیم. این طوری پر فقط به زمین نمیفته و متوقف بشه. معمولا موقعی که یک شی به زمین می خوره، جاذبه کارهای بیشتری روی اون انجام میده و شی رو مچاله می کنه. همچین افکتی باعث میشه که انمیشین مون ظاهر واقعی تری به خودش بگیره.
بعد از ترسیم محل برخورد پر با زمین، چند تا فریم هم به جایی که اضافه کنیم که پر در اثر برخورد با زمین، تغییر شکل میده و بعد از اون هم به حالت عادی برمی گرده. این کار خیلی ساده اما در عین حال موثر هست. بزارین امتحان کنیم.
می خوام تغییر شکل پر رو بهتون نشون بدم. بنابراین زوم می کنم که بهتر ببینین. اینجا محلی هست که برای اولین بار، پر با زمین برخورد می کنه.
این هم از این. پر روی زمین فرود اومده و بعد هم به سمت بالا خمیده میشه. موقعیت بعدی رو به رنگ خاکستری روشن تر رسم کردم. موقعیت اصلی به رنگی خاکستری تیره ست.
حالا پر به حالت اصلی خودش بر می گرده. فاصله بین موقعیت اصلی و موقعیت تغییر شکل داده شده رو می تونین ببینین. خیلی ساده اما موثر هست.
اگه بخواین این عمل رو Smooth یا روان کنیم، باید چند تا موقعیت دیگه هم بین این دو رسم کنیم. می تونین این موقعیت ها رو توی تصویر زیر مشاهده کنین.
به نظر عالی میاد. انجام همچین کاری، وزن و عمق زیادی به انیمیشن بخشیده. انیمشن افتادن پر، فوق العاده شده. جزئیات بیشتر رو بعدا اضافه می کنیم. فعلا بریم سراغ مداد.
گام چهارم
مداد رو متحرک می کنیم. نیازی نیست نگران جزئیات باشین. فعلا حرکت مداد رو با یک Stroke می کشیم و بعدا میریم سراغ جزئیات.
همین طور که این کار رو انجام میدیم، باید حواس مون به این باشه که مداد، زودتر از پر به زمین میفته. چون مداد سنگین تر هست، توی یک خط مستقیم تر به زمین میاد و بنابراین نسبت به پر، دارای مقاومت کمتری هست و مستقیما می خوره زمین.
همون طور که می بینین، چیزهایی که رسم می کنیم، فاصله بیشتری از هم دارن و تعداد چیزهایی که می کشیم، کمتر هست. مداد، خیلی سریع تر پر به زمین می خوره.
موقعی که من مداد رو انداختم پایین، با انتها به سمت زمین حرکت کرد. تصویر زیر، اولین برخورد مداد با زمین رو نشون میده. شما می تونین تصویر متفاوتی رو رسم کنین. بسته به شرایطی که شما قرار دارین، ممکنه وضعیت متفاوتی رو تجربه کرده باشین. هر کسی ممکنه یک جور دست به انیمیشن سازی بزنه. که اشکالی هم نداره.
مداد من با زمین برخورد کرد و بعد هم روی یک سمت خودش افتاد. این رو می تونین توی تصویر زیر مشاهده کنین.
گام پنجم
بیاین پرش مداد رو رسم کنیم. مداد یک شی جامد و محکم هست. اما بیشتر اوقات موقعی که به زمین می خوره، با هوا می پره. تماس مداد با زمین به رنگ خاکستری روشن رسم شده. وضعیتی که در اون مداد به بالا می پره هم با رنگ خاکستری تیره مشخص شده.
بزارین امتحان کنیم. عالی شه. اما یک کار دیگه هم میشه کرد…
موقعی که من افتادن مداد به زمین رو می دیدم، چند بار به پرید. یک بار دیگه میگم. هر کس ممکن هست که وضعیت مختلفی رو تجربه کرده باشه. من به انیمیشن خودم یک پرش اضافه کردم. خیلی ساده اما کاربردی هست.
عالی شده. تقریبا کارش تمام شد. بریم سراغ سنگ.
گام ششم
رسیدیم به سنگ. این اولین چیزی هست که کشیدم. رنگ خاکستری تیره رو هم براش در نظر گرفتم.
موقعی که افتادن سنگ رو به زمین می دیدم، متوجه شدم که سنگ توی یک خط مستقیم به زمین می خوره. کاری که من انجام دادم رو ببینین. بالاترین فریم، فریم اول هست که به رنگ خاکستری روشن در اومده. دومین و آخرین فریم، خاکستری تیره ست. همون طور که گفتم، سنگ با سرعت به زمین می خوره. بنابراین فریم ها رو با فاصله رسم کردم. چون این فرآیند به سرعت اتفاق میفته.
موقعیت برخورد! سنگ به زمین می خوره. عالیه.
خوب شده. با این حال، به دلایلی حس می کنم که یک چیزی کم هست. حس و وزن سنگ واقعی رو نداره. انگار وقتی می خوره زمین، متوقف میشه.
گام هفتم
موقعی که سنگ به زمین برخورد می کنه، یک مقدار به بالا می پره. بزارین امتحان کنیم.
حالا بهتر شد. برای این کار، یک فریم دیگه هم اضافه می کنیم تا باورپذیرتر بشه. سنگ خیلی سنگین هست بنابراین موقعی که به زمین می خوره، به بالا می پره. تمام این ها رو باید متحرک کنیم.
اضافه کردن جزئیات به اشیا
نوبت تمیزکاری رسیده. تا اینجا تمام اشیا رو متحرک کردیم. الان فقط مونده که جزئیات بیشتری رو بهش اضافه کنیم.
گام اول
بیاین جزئیات بیشتری رو به پر اضافه کنیم.
از بالا شروع می کنیم. جزئیات رو اضافه می کنیم اما پر رو توی همون موقعیت قرار میدیم.
حالا می رسیم به دومین چیزی که رسم کردیم و به مرتب کردن فریم ها ادامه میدیم.
به نظر عالی میاد.
گام دوم
حالا می رسیم به اضافه کردن جزئیات مداد.
این اولین فریم مربوط به مداد هست. بیاین همون کاری که در مورد پر انجام دادیم رو برای مداد هم انجام بدیم.
جزئیات رو اضافه می کنیم. تمام فریم ها رو به همین شکل مرتب می کنیم.
عالیه. فوق العاده شده.
گام سوم
می رسیم به سنگ. یک خط سیاه و چند تا خط کوچک رو به سنگ اضافه می کنیم تا بعد و بافت بهتری پیدا کنه. چیز دیگه ای لازم نیست. به نظر خوب میاد.
ادامه میدیم و بقیه فریم ها رو هم مرتب می کنیم.
عالیه. فوق العاده ست.
تبریک! عالی شد!
توی یک زمان کوتاه تونستیم سه تا شی در حال افتادن رو متحرک سازی کنیم و در مورد تفاوت زمین خوردن این اشیا بسته به سایز و شکل و وزن شون، آشنا شدیم. همه اشیا به یک شکل حرکت نمی کنن. آگاهی ما از این تفاوت ها توی انیمیشن سازی بهمون کمک می کنه.
امیدواریم ” انیمیشن برای مبتدی ها: متحرک سازی شکل با وزن های مختلف ” برای شما مفید بوده باشد…
توجه : مطالب و مقالات وبسایت آریاگستر تماما توسط تیم تالیف و ترجمه سایت و با زحمت فراوان فراهم شده است . لذا تنها با ذکر منبع آریا گستر و لینک به همین صفحه انتشار این مطالب بلامانع است !
قوانین ارسال دیدگاه در سایت