انتخاب قلموی مناسب برای نقاشی دیجیتال
انتخاب قلموی مناسب برای نقاشی دیجیتال
توی این آموزش، نحوه انتخاب قلموی مناسب برای نقاشی دیجیتال رو با هم می بینیم. آگاهی از اهمیت قلموها و تاثیر اونها روی نقاشی، خیلی مهم هست. بیاین شروع کنیم!
با ” انتخاب قلموی مناسب برای نقاشی دیجیتال ” با ما همراه باشید…
- سطح سختی: مبتدی
- مدت آموزش: 40 تا 50 دقیقه
از چه قلمویی باید استفاده کنم؟
اولین سوالی که هر کس به ذهنش می رسه اینه که از چه قلمویی باید استفاده کنیم؟ چه اندازه ای باید باشه؟ و به صورت باید تنظیم بشه؟ قلموها، تاثیر زیادی روی نتیجه نقاشی میزارن.
اما آیا واقعا قلموها اهمیت دارن؟
هم بله و هم نه. قلموها، جزو ابزارها هستن. با استفاده از اونها میشه به افکت های مختلف دست پیدا کرد اما روش استفاده از اونهاست که اهمیت داره.
اعتقادات اشتباه در مورد قلموها
استفاده از یک قلمو یا استفاده از تنظیمات یکسان، تضمین کننده کیفیت نیست. فقط با دانلود یک پک از قلموهای معروف، از یک نقاش مبتدی به یک نقاش حرفه ای تبدیل نمیشیم.
متاسفانه هیچ راه مشخصی برای کسب مهارت وجود نداره. بنابراین باید وقت بزارین و با اصول مقدماتی ابزارهای مورد نیاز آشنا بشید.
قلموها دقیقا چه کارایی دارن؟
برای آشنایی با کارایی قلموها، بهتر هست که ببینیم این ابزارها چه قابلیت هایی دارن:
از قلموها میشه برای طراحی و نقاشی استفاده کرد.
– نواحی مشخص شده رو رنگ آمیزی کرد (درست مثل ابزار Paint Bucket).
– گرادیانت زیبایی رو با تن های تیره، تن های متوسط و هایلایت ها خلق کرد.
– بافتی واقعی ایجاد کرد.
– برای صرفه جویی در زمان، الگوی های مختلفی رو رسم کرد.
– جزئیات رو به نقاشی اضافه کرد.
چرا به تبلت نیاز داریم؟
همیشه موقع نقاشی دیجیتال به تبلت گرافیکی هم نیاز داریم. این تبلت ها بهمون اجازه میدن که با استفاده از قلم و پد که حالت نقاشی روی کاغذ رو شبیه سازی می کنن، به نقاشی دیجتال بپردازیم.
میشه بدون تبلت هم نقاشی کرد؟ بله. آسونه؟ اصلا.
با استفاده از تبلت میشه به تنظیمات مختلف پنل Brush دسترسی داشت. اما بدون تبلت نمی تونیم حس نقاشی روی کاغذ رو شبیه سازی کنیم.
من به شخصه از هشت تا تبلت در اندازه های مختلف و به قیمت های مختلف استفاده می کنم. تا زمانی که تبلت، امکان فشار قلم رو ساپورت کنه، قیمت و اندازه اون مهم نیست.
قلموی استاندارد
بخشی از دلیل اینکه هنرمندای دیجیتال زمان زیادی میزارن تا این حوزه رو بهمون تفهیم کنن، اینه که خیلی از ماها فقط از یک قلمو استفاده می کنیم. اونم Standard Round Brush.
موقعی که یک هنرمند بهمون میگه که از Round Brush استفاده میکنه، منظورش اینه:
چه باور کنین چه نکنین، فقط با یک قلمو میشه به بافت ها و افکت های مختلفی دست پیدا کرد. فقط باید با روش تنظیم اون قلمو آشنا باشید. این قلمو در واقع معادل کلی قلموی دیگه ست. البته در شرایطی که تنظیمات مختلف رو روی اون اعمال کنیم.
فقط با تغییر Hardness از 0 به 100 درصد میشه قلموهای مختلفی رو شبیه سازی کرد.
Hardness, Size, Opacity قلموها
به عنوان یک قاعده کلی، همیشه باید Hardness, Size, Opacity رو بسته به نیاز تغییر داد. اگه می خوایم صربه قلمو ملایم باشه، Soft Brush و اگه می خوایم سخت باشه، Hard Brush رو انتخاب می کنیم.
هر موقع یک بخش از نقاشی رو نمی تونم خوب بکشم، تنظیمات قلمو رو تغییر میدم. شما هم اگه به این مشکل برخورد کردید، بهتره تنظیماتش رو عوض کنین.
تنظیمات مختلف برای هر مرحله از کار
موقعی که نقاشی هم تغییرات لازم رو انجام بدید. تغییر مداوم تنظیمات قلمو رو بخشی از عادت تون قرار بدید. برای شروع، برای اینکه یک مقدار با این کار آشنا بشید، بعضی از رایج ترین تنظیماتی که حین کار کردن انجام میدم رو براتون عنوان کردم:
طراحی
هنوز هم خیلی از افراد نمی دونن که با خود نرم افزار هم میشه کار طراحی رو انجام داد. حتی اگه با کاغذ و مداد راحت تر هستید هم باید روش طراحی از طریق برنامه رو بلد باشید.
موقع طراحی، از قلموهای نرم استفاده نکنین. چون هر چیزی که می کشین، محو میشه و نمیشه به خوبی دید. من معمولا موقع طراحی اضافه کردن جزئیات، از تنظیمات زیر استفاده می کنم.
– Hardness همیشه روی 100 درصد
– Spacing زیر 30 درصد
– Size روی مقدار کم. این طوری طراحی مون تمیزتر میشه. من 5 تا 10 پیکسل رو ترجیح میدم.
– Shape Dynamics رو طوری تنظیم می کنم که Size Control روی Pen Pressure باشه.
– Transfer رو طوری تنظیم می کنم که Opacity Control روی Pen Pressure باشه.
این تنظیمات بهمون کمک می کنن که طراحی هنرمندانه ای انجام بدیم. کلید طراحی تمیز، رسم Stroke های مناسب هست. همیشه نیازی نیست Shape Dynamic فعال باشه. اما اگه می خواین طراحی تون به نظر سنتی بیاد، بهتره فعالش کنین.
Base Color و Blocking Out Tone
بعد از اینکه طراحی تمام شد، مرحله بعد، رنگ آمیزی و استفاده از سایه و هایلایت هست. برای گذروندن این مراحل باید بتونین سریع روی بوم حرکت کنین. اما نمی خواد نگران ادغام رنگ ها باشید.
– Hardness بسته به افکت، فرق می کنه. قلموی های Soft منجر به سایه هایی واقعی میشن و قلموهای Hard هم برای مدل سازی مناسب ان. من معمولا Hardness رو بین 30 تا 50 درصد قرار میدم.
– Size هر قدر بیشتر باشه، بهتر هست. این جوری کار هم سریع تر انجام میشه.
– Shape Dynamics رو بهتره این طوری تنظیم کنیم. Pen Pressure رو بعد از طراحی غیر فعال می کنیم.
مرحله ادغام رنگ ها بهمون کمک می کنه که جزئیات رو به خوبی اضافه کنیم.
Blending
فرقی نمی کنه پوست رو نقاشی می کنین یا یک آسمان زیبا رو. در هر صورت قلموهای Soft کارایی فوق العاده ای تو این زمینه دارن. هر قدر قلمو سخت تر باشه، ادغام رنگ ها هم سخت تر هست. برای شروع، Hardness رو کاملا پایین میاریم. تنظیمات این مرحله کاملا اختیاری هست. بنابراین خودتون باید امتحان کنین.
– Hardness رو روی 0 درصد میزاریم و به تدریج افزایش میدیم.
– Size هر قدر بیشتر باشه، ناحیه بیشتری رو پوشش میده. توی نواحی باریک تر باید از اندازه کوچک تر استفاده کنیم.
– Shape Dynamic رو طوری تنظیم می کنیم که Pen Pressure غیر فعال باشه.
کار روی جزئیات
نقاشی دیجتال رو باید روی تصاویر با رزولوشن بالا انجام داد. هر قدر تصویر بزرگتر باشه، نقاشی روی جزئیات هم بیشتر میشه چون اندازه قلمو هم باید بزرگتر باشه.
– Hardness رو بین 60 تا 100 درصد قرار میدیم.
– Size بستگی به رزولوشن نقاشی داره. معمولا قلموهای کوچک تر بهمون کمک می کنه که جزئیات رو بهتر بکشیم.
قلموی خاص و تکسچر
همه پک های قلمو رو دوست دارن. اما چرا پر یا برگ رو دستی بکشیم، وقتی یک قلموی خاص برای کشیدن شون هست؟
دلیل اصلی استفاده از قلموی خاص و تکسچر، ایجاد یک افکت خاص و اضافه کردن بافت یا تکسچر هست. با استفاده از این قلمو میشه یک افکت رو توی چند ثانیه ایجاد کرد.
اگرچه این قلموها کارایی زیادی دارن اما نباید خیلی بهشون وابسته بشیم. بلکه باید قلموهای مختلف رو هم تجربه کنیم.
نقاشی با قلموی Eraser رو هم فراموش نکنین
بله درست خوندین. با ابزار Eraser هم میشه نقاشی کرد. منظورم اینه که نباید خودتون رو فقط به پاک کردن با این ابزار محدود کنین.
توی هنر سنتی، هنرمندا از ابزار Eraser برای ایجاد هایلایت در برخی نواحی استفاده می کنن. همین تئوری روی نقاشی دیجتال هم اعمال میشه. موقعی که رنگ زیادی رو روی یک ناحیه اضافه می کنیم هم می تونیم از این ابزار استفاده کنیم. یکی دیگه از کارایی های ابزار Eraser، تمیز کردن لبه هاست.
نتیجه
به جایی اینکه از خودتون بپرسین که از چه قلمویی استفاده کنین، از خودتون بپرسین دارم چی می کشم؟ جواب این سوال، توی انتخاب قلموی مناسب هم بهتون کمک می کنه.
امیدواریم ” انتخاب قلموی مناسب برای نقاشی دیجیتال ” برای شما مفید بوده باشد…
توصیه می کنم دوره های جامع فارسی مرتبط با این موضوع آریاگستر رو مشاهده کنید:
– صفر تا صد آموزش فتوشاپ در عکاسی
– صفر تا صد آموزش دیجیتال پینتینگ – پک 1
– صفر تا صد آموزش دیجیتال پینتینگ – پک 2
توجه : مطالب و مقالات وبسایت آریاگستر تماما توسط تیم تالیف و ترجمه سایت و با زحمت فراوان فراهم شده است . لذا تنها با ذکر منبع آریا گستر و لینک به همین صفحه انتشار این مطالب بلامانع است !
قوانین ارسال دیدگاه در سایت