1
- 1 مورد
- مشاهده سبد خرید
جمع جزء:
212,500 تومان
توی این آموزش، طراحی بطری کارتونی رو با استفاده از Maya با هم می بینیم. انیمیشن سازی می تونه برای هر کسی کابوس باشه. اما توی این آموزش با روش ساخت انیمیشن با استفاده از اتصالات، Locator ها، Custom Attributes، Droven Key، Expression و Constrain، آشنا میشیم.
با ” آموزش Maya : طراحی بطری کارتونی ” با ما همراه باشید…
فایل های تمرین- Project Files
دانلود فایل های استفاده شده در این دوره – Project Files
یک صحنه جدید درست می کنیم و بطری و درپوش اون رو وارد می کنیم. درپوش رو انتخاب می کنیم، Shift رو نگه می داریم و بطری رو انتخاب می کنیم. برای Parent کردن درپوش به بطری، دکمه P روی کیبورد رو فشار میدیم.
باید نقطه محوری بطری رو جا به جا کنیم. برای این کار، بطری رو در نمای جلو انتخاب می کنیم و ins روی کیبورد رو فشار میدیم. این طوری می تونیم نقطه محوری شی رو با استفاده از Transform Gizmo، جا به جا کنیم. نقطه محوری رو در انتهای بطری قرار میدیم. هر موقع از موقعیتش راضی بودیم، ins رو باز هم می زنیم. در نهایت، W رو فشار میدیم و بطری رو روی مختصات Y=0 به شکلی که می بینین، قرار میدیم.
دکمه R رو فشار میدیم و Scale بطری رو تنظیم می کنیم. طوری که به شکل تصویر، 8 واحد ارتفاع داشته باشه.
بعد از انجام این کار، Freeze Transformation رو از منوی Modify انتخاب می کنیم.
بعد از انتخاب بطری و درپوش، یک لایه جدید درست می کنیم و اسمش رو میزاریم Bottle_Layer. بعد هم اشیای انتخاب شده رو به لایه جدید منتقل می کنیم.
روی مربع میانی لایه Bottle_Layer کلیک می کنیم تا بطری Template بشه. این طوری می تونیم ببینیمش اما نمی تونیم انتخابش کنیم.
از منوی Animation، ابزار Skeleton/Joint رو انتخاب می کنیم.
X رو نگه می داریم تا Grid Snap فعال بشه. بعد هم هشت تا Joint رو از پایین تا بالای بطری انتخاب می کنیم. بعد از انجام این کار، Enter رو فشار میدیم.
توی منوی Create، وارد مسیر NURBS Primitives > Circle میشیم.
یک دایره درست می کنیم و عدد 15 رو برای Radius در نظر می گیریم.
برای فعال کردن Attribut Editor شی، Ctrl+A رو فشار میدیم. بعد هم وارد مسیر Object Displaye > Drawing Override > Enable Override میشیم و رنگ قرمز رو انتخاب می کنیم.
حالا دایره رو یک مقدار اصلاح می کنیم. روی اون کلیک راست می کنیم و Control Vertext رو می زنیم. حالا رئوس رو یک به یک انتخاب می کنیم و سر جای خودشون قرار میدیم (هر شکلی که دوست داشته باشیم می تونیم درست کنیم). وقتی تمام شد، اسم دایره رو میزاریه Ctrl_Bottle.
یک دایره NURBS دیگه در مرکز محور درست می کنیم. Radius رو روی 10 قرار میدیم و بعد هم میریم سراغ Attribute Editor و رنگش رو زرد می کنیم.
آخرین دایره ای که درست کردیم، رو روی مختصات Y=8 قرار میدیم و اسمش رو میزاریم Ctrl_Spline1.
Ctrl_Spline1 رو دو بار Duplicate می کنیم. اولین نسخه رو روی مختصات Y=16 و دومی رو روی مختصات Y=24 قرار میدیم.
وارد مسیر Create > Locator میشیم.
به همین نسبت، Locator رو هشت واحد و 16 واحد روی محور Y بالا می بریم و اسمش رو میزاریم Locator1.
Locator رو Duplicate می کنیم. نسخه Duplicate شده رو روی Y=24 قرار میدیم تا با دایره هماهنگی داشته باشه و اسمش رو میزاریم Locator2.
حالا Ctrl_Spine3 رو انتخاب و Duplicaye و می کنیم و Scale ها رو روی 0.5 قرار میدیم.
آخرین دایره Duplicate شده رو رنگ آمیزی می کنیم. طوری که با رنگ Locator خودش هماهنگی داشته باشه. حالا اسمش رو میزاریم Locator_Circle.
حالا تمام Control هایی که تا اینجا درست کردیم رو به غیر از Locator1 و Locator2 انتخاب می کنیم و وارد مسیر Modify > Freeze Transformation میشیم و کنار مربع کنار Freeze Transformation کلیک می کنیم. توی بخشی که باز میشه، Translate, Rotate, Scale رو انتخاب، و روی Freeze Transform کلیک می کنیم.
Ctrl_Spine3 رو انتخاب می کنیم. Shift رو نگه می داریم و Locator_Circle رو انتخاب می کنیم و برای Parent کردن این دو با هم، دکمه P رو فشار میدیم.
Locator_Circle رو انتخاب می کنیم. Shift رو نگه می داریم و Locator2 رو می زنیم. برای Parent کردن این دو با هم، دکمه P رو فشار میدیم.
باز هم به Parent کردن ادامه میدیم. Ctrl_Spine2 رو انتخاب می کنیم. Shift رو نگه می داریم و Locator1 رو انتخاب می کنیم. برای Parent کردن این دو با هم، دکمه P رو فشار میدیم.
Locator2 رو انتخاب می کنیم. Shift رو نگه می داریم و Locator1, Ctrl_Spine1, Ctrl_Bottle رو انتخاب می کنیم. برای Parent کردن این چهار تا با هم، دکمه P رو فشار میدیم. اگه Hypergrap رو باز کنیم، مشابه تصویر زیر دیده میشه.
حالا که Control ها سر جای خودشون قرار گرفتن و تنظیم شدن، شروع می کنیم به کار روی Joint ها می پردازیم. Joint1 رو انتخاب می کنیم. Shift رو نگه می داریم و Ctrl_Bottle رو انتخاب می کنیم و برای Parent کردن این دو با هم، دکمه P رو فشار میدیم.
Joint4 رو انتخاب می کنیم. روی Rotate Y در Channel Box کلیک می کنیم. بعد هم مسیر Edit > Expressions رو دنبال می کنیم تا Expression Editor باز بشه.
Expression زیر رو به RotateY اضافه می کنیم و روی Create کلیک می کنیم.
joint4.rotateY=joint3.rotateY;
حالا RotateZ رو در Expression Editor انتخاب می کنیم و این Expression رو اضافه یا ایجاد می کنیم.
joint4.rotateZ=joint3.rotateZ;
Joint2 و بعد هم RotateY رو در Expression Editor انتخاب می کنیم و این Expression رو اضافه یا ایجاد می کنیم.
joint2.rotateY=Ctrl_Spine1.rotateX/4;
RotateZ رو انتخاب می کنیم و این Expression رو اضافه یا ایجاد می کنیم.
joint2.rotateZ=-Ctrl_Spine1.rotateZ/4;
Ctrl_Spine1 رو انتخاب می کنیم. Shift رو نگه می داریم و Joint3 رو انتخاب می کنیم. بعد هم میریم سراغ منوی Animation و Constrain/Orient رو می زنیم.
همون طور که توی تصویر زیر می بینین، چرخش Ctrl_Spine1، به درستی Joint ها رو می چرخونه. حالا زمان اون رسیده که این فرآیند رو برای سایر Control ها هم تکرار کنیم.
” آموزش Maya : طراحی بطری کارتونی – قسمت دوم “
350,000 تومان
350,000 تومان
390,000 تومان
350,000 تومان
390,000 تومان
390,000 تومان
350,000 تومان
قوانین ارسال دیدگاه در سایت